Zabliszt Recept

  A zabliszt egy
kiváló alternatíva a hagyományos búzaliszttel szemben, hiszen gluténmentes és
magas rosttartalma miatt egészségesebb választás lehet. Emellett gazdag
fehérjében és ásványi anyagokban is, így kitűnő táplálékforrás lehet. Számos
receptben használhatjuk a zablisztet, például süteményekben, péksüteményekben
vagy akár levesek sűrítésére is. Ha szeretnénk kipróbálni ezt az egészséges
alapanyagot, íme néhány egyszerű recept: 1. Zablisztes banánkenyér: – 3 érett
banán – 2 tojás – 1 csésze zabliszt – 1 teáskanál sütőpor – 1 teáskanál fahéj
– csipet só A banánokat törjük össze egy tálban villával, majd adjuk hozzá a
tojást, a zablisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót. Keverjük össze
alaposan, majd öntsük egy kenyérformába és előmelegített sütőben süssük 180
fokon kb. 45 percig. 2. Zablisztes csokis keksz: – 1 csésze zabliszt – 1/2
csésze kókuszolaj – 1/4 csésze méz vagy juharszirup – 1/4 csésze kakaópor – 1
teáskanál vanília kivonat Keverjük össze az összetevőket egy tálban, majd
formázzunk golyókat belőle és lapítsuk őket le. Tegyük sütőpapírral bélelt
tepsibe és süssük előmelegített sütőben kb. 15 percig. Ezek csak néhány példa
arra, hogyan használhatjuk a zablisztet receptjeinkben. Próbáljuk ki bátran
ezt az egészséges és finom alapanyagot!