Cím: Az ősz legfinomabb lekvárja –
Zöld Paradicsom Lekvár A nyári időszakban elkerülhetetlen, hogy néhány
paradicsom zölden maradjon a kertben. Ahelyett, hogy eldobnánk vagy
komposztálnánk, valami különleges és finom dologgá varázsolhatjuk őket. Igen,
jól olvasod! Egy olyan ritka csemegéről van szó, amit kevesen ismernek, a
zöld paradicsom lekvárról. A zöld paradicsomból készült lekvár egy
különleges, édes-savanyú ízű téli finomság. Kiválóan illik palacsinta mellé
vagy éppen süteményekbe felhasználva. Jó hír az egészségünknek is, hiszen a
zöld paradicsom tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Hogyan is készül
ez a finomság? Íme a recept: 1. Hozzávalók: – 1 kg zöld paradicsom – 1 citrom
– 1 fahéj rúd – 500 g cukor 2. Először is mossuk meg alaposan a
paradicsomokat és vágjuk nagyon vékony szeletekre vagy aprítsuk fel őket. Egy
nagy fazékba pakoljuk bele az összes hozzávalót: a felaprított paradicsomot,
a cukrot, a fahéjrudat és a citrom levét és héját. 3. Lassú tűzön főzzük
össze az egészet, közben gyakran kevergessük. A lekvár akkor van kész, amikor
besűrűsödik és egy kanál segítségével a fazék falára kenve ott is marad. 4.
Ha minden jól ment, akkor már csak a tartósítás maradt hátra. Sterilizáljuk
üvegeinket (ezt megtehetjük sütőben vagy forró vízben is), majd töltsük bele
a forró lekvárt és zárjuk le az üvegeket. Tipp: Ha valaki nem szereti a fahéj
ízét, nyugodtan helyettesítheti vaníliarúddal vagy éppen gyömbérrel. Ez a
finom zöld paradicsom lekvár nem csak az ízével varázsol el, hanem hasznos
felhasználási módjaival is. Kitűnő választás lehet reggelire kenyérre kenve,
de akár süteményekbe, pitébe is tehetjük, hiszen különleges ízt ad nekik. A
zöld paradicsom lekvárral biztosan mindenkit meglephetsz – legyen szó akár
egy családi ebédről vagy egy baráti összejövetelről. Az ünnepi időszakban
különösen kedvelt, hiszen a fahéj illata és íze igazi karácsonyi hangulatot
