Zöld Paradicsom Télire Hidegen

  A zöld paradicsom
télire hidegen egy remek módja annak, hogy a nyári friss zöldségek ízét és
tápértékét megőrizhessük a hideg hónapokban is. A zöld paradicsomoknak
rengeteg egészségügyi előnye van, például magas C-vitamin tartalmuk miatt
erősítik az immunrendszert és támogatják az egészséges bőr megőrzését. Az
első lépés az, hogy válasszunk egészséges, érett zöld paradicsomokat. Ezeket
alaposan mossuk meg, majd vágjuk apró darabokra vagy szeleteljük fel őket.
Ezután készítsünk egy ecetes alaplevet, amely tartalmaz ecetet, vizet, sót és
cukrot. Forraljuk fel ezt az alaplevet, majd adjuk hozzá a zöld paradicsom
darabokat. Az ízesítéshez használjunk fokhagymát, fekete borsot, babérlevelet
és esetleg chili paprikát is. Ezzel az ízesítéssel a zöld paradicsom télire
hidegen igazán pikánssá válik. Az ízesített zöld paradicsomot tegyük steril
üvegekbe, majd öntsük rá a forró levet. Zárjuk le szorosan az üvegeket, majd
tegyük őket egy hűvös helyre legalább egy hétig érni. Így elkészített zöld
paradicsom télire hidegen remek köret lehet húsételekhez vagy akár
szendvicsekhez is. Emellett nagyszerű módja annak is, hogy télen is
élvezhessük a nyári friss zöldségek ízét és tápértékét. Próbáljátok ki ti is
ezt az egyszerű receptet!