A zöldséges
vöröslencse leves egy könnyű, tápláló és egészséges étel, amelyet gyakran
fogyasztanak hideg téli napokon. A vöröslencse gazdag fehérjében, rostban és
ásványi anyagokban, így kiváló választás lehet vegetáriánusok vagy vegánok
számára is. A leves elkészítése egyszerű és gyors, így akár egy hosszú
munkanap után is könnyen elkészíthető. Első lépésként vágjunk fel egy hagymát
és néhány gerezd fokhagymát, majd pirítsuk meg olívaolajon egy nagy lábasban.
Adjunk hozzá friss zöldségeket (pl. sárgarépát, zellert, paprikát) és
pároljuk őket néhány percig. Ezután adjunk hozzá 1-2 csésze vöröslencsét és
fűszerezzük ízlés szerint (pl. sóval, borsjal, kurkumával, köménnyel).
Öntsünk fel annyi vizet vagy zöldségalaplevet, hogy ellepje a hozzávalókat,
majd forraljuk fel és főzzük lassú tűzön kb. 20-30 percig. Amikor a
vöröslencse megpuhult és a zöldségek is megfőttek, turmixoljuk össze a levest
simára. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá még egy kis vizet vagy
zöldségalaplevet. Végül tálaljuk tányérba szedve, esetleg friss
petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva. A zöldséges vöröslencse leves
nemcsak finom és laktató étel, de tele van olyan tápanyagokkal is, amelyek
segítik az immunrendszer erősítését és az egészségünk megőrzését. Próbáld ki
ezt az egyszerű receptet otthon és élvezd a finom ízeket!