Zselatinos Torta

  Cím: Zselatinos Tortával a Desszertek
Csúcsára Szeretettel üdvözlöm olvasóimat ismét a blogomban! Az előző
bejegyzésem óta rengeteg recepttel készültünk, és ezúttal megosztom Önökkel
egy kedvencem, a zselatinos torta receptjét. A zselatinos torta az
édesszájúak igazi paradicsoma. Az egyszerű hozzávalókból és az egyszerű
elkészítési módjából adódóan gyakran találkozunk vele családi
összejöveteleken, születésnapokon, vagy bármilyen alkalomra, amikor valami
finom desszertre vágynánk. Nem csoda, hiszen a könnyedén elkészíthető
zselatinos torta hihetetlenül finom és látványos. Kezdjük az alapoknál: mi is
az a zselatin? A zselatin egy fehérje, melyet állati eredetű alapanyagokból
nyernek ki. A süteményekben, desszertekben és szószokban használt zselatin
főként sertés vagy marha bőréből és csontjaiból származik. A zselatin
feladata a süteményekben, hogy megadják a tartást és formát nekik. Hogyan
készül tehát a zselatinos torta? Először is a hozzávalók: – Piskótatészta
(készen vásárolható, de természetesen házilag is elkészíthető) – Zselatin
(por vagy lap formájában) – Tejszín – Cukor – Gyümölcsök tetszőleges
választékban és mennyiségben Először készítsük el a piskótát és hagyjuk
kihűlni. Eközben áztassuk be a zselatint hideg vízbe (ha lapos zselatint
használunk), ha por formájú a zselatin, akkor keverjük össze némi meleg
vízzel. Ezután készítsünk gyümölcsös krémet. A gyümölcsöket tisztítsuk meg,
majd daraboljuk fel őket. Adjunk hozzájuk cukrot és tejszínt, majd turmixoljuk
össze őket. Ebben a krémben oldjuk fel a zselatint. Ha ezzel megvagyunk,
öntsük rá a krémet a piskótára. Az utolsó lépés az, hogy hagyjuk megdermedni
a tortát. Tegyük be a hűtőbe legalább négy órára, de az ideális ha egész
éjszakára ott marad. Természetesen ez csak egy alaprecept, amit tetszőlegesen
lehet variálni. Lehet belőle epres, málnás, vagy akár ananászos torta is, a
lényeg, hogy a gy