Zselé Torta

  A zselé torta egy
könnyű és friss desszert, amely tökéletes választás lehet bármilyen ünnepi
alkalomra vagy hétköznapi desszertnek is. Az elkészítése egyszerű, és számos
variációban készíthető, így mindenki megtalálhatja a kedvenc ízét. Először
is, a zselé torta alapja általában egy kekszes alap, amelyet egy kis vajjal
összekeverünk és az aljára nyomkodunk egy tortaformába. Ezután elkészítjük a
zselét, amely lehet gyümölcsös vagy vaníliás ízű. Ehhez csak fel kell
forralni a vizet, majd hozzákeverni a zselét, és hagyni kihűlni. Amikor a
zselé már langyos, de még folyékony állagú, ráöntjük a kekszes alapra, majd
hűtőbe tesszük legalább néhány órára, hogy teljesen megdermedjen. Ezután már
csak díszíteni kell a tortát például tejszínhabbal vagy friss gyümölcsökkel.
A zselé torta friss és könnyű íze garantáltan elvarázsolja majd azokat, akik
megkóstolják. Próbáljátok ki ti is otthon ezt az egyszerű és finom
desszertet!