Zselé Tortára

  Ma egy igazán
különleges desszert receptjét szeretném veletek megosztani: a zselé tortaét.
Ez a finom és színes sütemény igazi ínyencség, amely garantáltan elvarázsolja
majd vendégeiteket. Először is, hozzávalókra lesz szükségünk: piskóta
lapokra, különböző ízű zselére, tejszínhabra és díszítéshez gyümölcsökre vagy
csokoládéra. Az első lépés a piskóta lapok elkészítése. Ehhez felverünk
néhány tojást cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és sütőporral elkevert lisztet.
A masszát egy tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük. A
következő lépésben elkészítjük a zselét. Ehhez különböző ízeket választhatunk
– például eper, narancs vagy málna -, majd feloldjuk a zselatint és
hozzáadjuk a forró vízhez. Hagyjuk kihűlni, majd öntsük a piskótalapokra
rétegesen. Miután a zselé megdermedt, tejszínhabot verünk fel és bevonjuk
vele az egész tortát. Végül pedig díszítjük gyümölcsökkel vagy csokoládéval.
És voilà, máris elkészült a fantasztikus zselé torta! Reméljük, hogy ti is
olyan élvezettel fogjátok fogyasztani, mint mi az elkészítését. Jó étvágyat
kívánunk!